Echipamente de măsurare și testare

Encoderele HEIDENHAIN asigură toate informațiile necesare pentru punere în funcțiune, supraveghere și diagnoză. Aparatele de măsură PWM și cele de testare PWT sunt disponibile pentru analiza encoderelor. Aparatele de testare sunt aparate care permit controlul funcționării encoderului. PWT –urile au mai puține funcții în comparație cu PWM-urile, toleranțele de măsurare sunt mai mari și nu pot fi calibrate. Există două tipuri de diagnostic, în funcție de cum sunt dispozitivele conectate :

  • Diagnoza encoderului : Encoderul este legat direct la aparatul de verificare respectiv de testare. Aceasta face posibilă o analiză comprehensivă a a funcțiilor encoderului.
  • Diagnoză în buclă închisă : Aparatul PWM se conectează în interiorul buclei de control ( dacă este necesar cu cabluri adaptoare potrivite). Prin aceasta este posibilă o diagnoză în timp real a mașinii repectiv a sistemului. Funcțiile depind de interfețe.
PWM 20Aparatul de măsurare a unghiului dintre faze PWM 20 servește, împreună cu softul de ajustare și verificare ATS inclus în livrare, la diagnoza și ajustarea encoderelor HEIDENHAIN.
PWM 9PWM 9 este un aparat de măsurare universal pentru verificarea și ajustarea encoderelor incrementale de la HEIDENHAIN. Pentru verificarea diverselor tipuri de semnale ale encoderelor sunt disponibile mai multe module care se introduc în aparat. Valorile pot fi citite pe un monitor LCD. Tastele soft asigură o operare confortabilă.

PWT 100PWT 100 este un aparat de testare pentru verificarea funcțiilor și ajustarea encoderelor absolute și incrementale de la HEIDENHAIN. 
PWT 1x

PWT 1x este un aparat pentru ajustarea simplă a encoderelor incrementale de la HEIDENHAIN. Într-o fereastră LCD mică , semnalele sunt afișate în formă de bare cu referință la limitele de toleranță ale semnalului.