Palpator HEIDENHAIN/SPECTO ST 3087 RC
Bine protejat pentru măsurarea în timpul procesului

Măsurarea în timpul procesului joacă un rol tot mai important în controlul calității. Deoarece prin aceasta, componentele pot fi testate direct în mașină sau aproape de producție, în atelier – cu o precizie ridicată astfel economisinduse timp și bani. Acesta este motivul pentru care HEIDENHAIN oferă palpatorul HEIDENHAIN SPECTO ST 3087 RC.

Palpatorul HEIDENHAIN-SPECTO ST 3087 RC este în special potrivit pentru aplicații în condiții de mediu grele. Procesele de măsurare sunt posibile direct în procesul de prelucrare, de exemplu în zona de prelucrare. Pentru acest scop ST 3087 RC are o protecție specială pentru tehnica de măsurare.

Protecția este asigurată de o carcasă specială-care în poziția de repaus-acoperă tija palpatoare și burduful de protecție, care protejează tija. În poziția de repaus o garnitură de protecție împotriva stropirii, închide locașul de ieșire al tijei palpatoare. Pentru o măsurare, care în mod normal are loc când lichidul de răcire-lubrifiere este oprit, tija palpatoare și burduful de protecție ies din carcasă acționate cu ajutorul aerului comprimat.

Scanarea optică asigură valori de poziție foarte precise cu o eroare maximă de +/- 1 µm pe toată cursa de măsurare de 30 mm. Aceasta permite măsurarea diferitelor componente cu același dispozitiv. În plus. scanarea fotoelectrică împreună cu ghidajul ( tijei ) cu bile asigură o repetabilitate foarte bună la scanarea suprafețelor oblice. Durata ciclului de măsurare este sub 1,5 s.

Highlights

Protecție specială pentru tija palpatoareProtecție împotriva lichidului de răcire-lubrifiere
Grad înalt de protecție IP 67
Ghidare cu bile cu durabilitate marePrecizie deosebită în bucla de măsurare

Produse utilizate în această aplicație

ST 3087 RC cu prindere în bucșă de fixare 1120598-04
ST 3087 RC cu fixare pe o suprafață plană 1120598-03
DA-400 sistem de filtrare pentru curățarea aerului comprimat894602-01