Palpator ACANTO AT 3018 de la HEIDENHAIN
Măsurare absolută împreună cu electronica de evaluare EIB 741

La aplicații de măsurare cu dinamică mare, ca de ex. standuri de testare, pot aparea erori de contorizare în electronica subsecventă dacă se folosesc encodere incrementale. Acestea sunt adeseori cauzate de viteza excesivă sau de vibrații. Palpatoarele absolute din seria ACANTO de la HEIDENHAIN elimină aceste erori de contorizare prin determinarea continuă a valori de poziție la fiecare solicitare , fără a avea nevoie să treacă prin referință.

Diagnoza verifică în continuu starea curentă a encoderului și raportează această stare prin numerele de evaluare respective. Dacă este o eroare în formarea valori de poziție, se transmite un bit de alarmă prin interfață. O verificare simplă a stării palpatorului este acum posibilă împreună cu interfața de diagnoză a protocolului EnDat 2.2. În special aceste funcții de alarmă și de diagnoză sunt importante pentru a asigura capabilitatea procesului pentru acest sistem în avans. În afară de aceste caracteristici palpatorul ACANTO de la HEIDENHAIN folosește un sistem de ghidare a tijei cu bucșă ceramică – cea mai bună soluție pentru a satisface cerințele contradictori referitoare la robustețe și repetabilitate. Un lagăr cu bile asigură o repetabilitate mai bună dar este mult mai sensibil la murdărire și mai puțin robust decât un o bucșă de ghidare din ceramică.

Combinația cu electronica de evaluare EIB 741 face posibilă obținerea unei valori de poziție la fiecare 100 µs. EIB 741 poate memora pe un canal 250 000 fraze cu date ca și să transmită circa 1,2 MB date prin interfața de ethernet. Driverele C++ respectiv LabView ușurează integrarea în sistemul mașinii. Alternativ ca și electronică de evaluare se pot folosii ND 2100G GAGE-CHEK pentru până la opt dispozitive de măsură respectiv MSE 1000 pentru până la 250 de encodere.

Avantaje ACANTO

Măsurare absolutănu are erori de numărare la viteze mari și la vibrații
Design robustbucșă de ghidare ceramică, până la IP 67
Flexibilitateansamblu care se poate interconecta

Avantaje EIB 741

Dinamică înaltăla fiecare 100 µs un set de date
Rată mare de transfer datememorie internă de până la 250 000 măsurători pe un canal, ca și circa 1,2 MB rata de transfer date prin ethernet în modul streaming

Produse utilizate la această aplicație

ACANTO AT 3018680985-02
Cablu EnDat 2.2 de 3 m cu conector pentru ieșire radială 1118867-03
Electronică de evaluare EIB 741 cu memorie pentru valorile măsurate617574-02
Accesorii recomandate:
Driver pentru C++
Driver pentru LabView