Sisteme de tastare pentru mașini unelte

HEIDENHAIN a dezvoltat și produs sisteme de tastare pentru măsurarea pieselor și a sculelor de peste 30 de ani, în special pentru mașini de frezat și centre de prelucrare. Funcțiile de setare, măsurare și monitorizare ale sistemelor de tastare sunt – în conexiune cu majoritatea comenzilor numerice comandate prin program – pe deplin automatizate și vă pot ajuta la reducerea costurilor.Sistemele de tastare Ts se folosesc pentru centrarea semifabricatului și măsurarea piesei iar pentru măsurarea sculelor se folosesc sistemele de tastare TT și sistemele cu laser TL.

Sistemele de tastare de la HEIDENHAIN vă conving cu o serie întreagă de rezolvări tehnice, cum ar fi senyorul optic fără contact, diuza integrată de suflare pentru curățarea zonei de măsurare sau domeniul larg de deflectare datorită sistemului de protecție  a TS-ului prin zona de rupere contolată a știftului de tastare. Câteva repere tehnologice ale acestor produse sunt incluse în SE 540, care a fost prima unitate de emisie –recepție complet integrată în carcasa șpindelului; TS 444 care a fost primul system de tastare fără baterii; și TS 460 cu protecție sporită la coliziune.

Protecție eficientă la coliziune

Un adaptor mecanic între sistemul de tastare și conul tasterului asigură la TS 460 o protecție sporită la coliziune, protecție care cuprinde și carcasa tasterului. În cazul unei coliziuni ușoare cu piesa sau cu dispozitivele de prindere, sistemul de tastare poate să absoarbă șocul. În același timp comutatorul integrat dezactivează semnalul că tasterul este pregătit iar comanda numerică oprește automat mașina. Prin acest lucru o mișcare de pendulare incorectă nu duce la daune serioase. Protecția la coliziune a TS 460 compensează coliziuni mici, și previne daune mai mari ale șpindelului sau a altor componente ale mașinii.

Transmiterea semnalului prin unde radio sau prin semnale infraroșii

Transmisia combinată a semnalului pe care o au sistemele de tastare TS 460 si TT460 aduce împreună într-un system avantajele transmisiei prin unde radio  cu cele ale transmisiei prin semnale infraroșii. Transmisia prin semnale infraroșii este ideală pentru mașini unelte compacte , care au spațiul de lucru închis, iar transmisia prin unde radio se folosește în special la mașini unelte mari.