Sisteme de tastare pentru mașini unelte

Sistemele de tastare de la HEIDENHAIN sunt concepute pentru utilizarea pe maşini unelte – în special pe maşini de frezat şi centre de prelucrare. Sistemele de tastare ajută la reducerea timpilor auxiliari, la creşterea timpilor de utilizare a maşinii şi la îmbunătăţirea preciziei dimensionale a pieselor prelucrate. Funcţiile de centrare, măsurare şi control se pot efectua manual sau – împreună cu majoritatea comenzilor numerice – se pot controla cu ajutorul unui program.

Sistemele de tastare de la HEIDENHAIN vă conving cu o serie întreagă de rezolvări tehnice, cum ar fi senyorul optic fără contact, diuza integrată de suflare pentru curățarea zonei de măsurare sau domeniul larg de deflectare datorită sistemului de protecție  a TS-ului prin zona de rupere contolată a știftului de tastare. Câteva repere tehnologice ale acestor produse sunt incluse în SE 540, care a fost prima unitate de emisie –recepție complet integrată în carcasa șpindelului; TS 444 care a fost primul system de tastare fără baterii; și TS 460 cu protecție sporită la coliziune.

Protecție eficientă la coliziune

Un adaptor mecanic între sistemul de tastare și conul tasterului asigură la TS 460 o protecție sporită la coliziune, protecție care cuprinde și carcasa tasterului. În cazul unei coliziuni ușoare cu piesa sau cu dispozitivele de prindere, sistemul de tastare poate să absoarbă șocul. În același timp comutatorul integrat dezactivează semnalul că tasterul este pregătit iar comanda numerică oprește automat mașina. Prin acest lucru o mișcare de pendulare incorectă nu duce la daune serioase. Protecția la coliziune a TS 460 compensează coliziuni mici, și previne daune mai mari ale șpindelului sau a altor componente ale mașinii.

Transmiterea semnalului prin unde radio sau prin semnale infraroșii

Transmisia combinată a semnalului pe care o au sistemele de tastare TS 460 si TT460 aduce împreună într-un system avantajele transmisiei prin unde radio  cu cele ale transmisiei prin semnale infraroșii. Transmisia prin semnale infraroșii este ideală pentru mașini unelte compacte , care au spațiul de lucru închis, iar transmisia prin unde radio se folosește în special la mașini unelte mari.

Sistemul de tastare TS 750 pentru toate aplicațiile de rectificare

Suprafețele perfecte sunt țelul prelucrării de rectificare. Pentru aceasta, procesul de rectificare trebuie să fie perfect stăpânit. Și este necesar ca progresul prelucrării să poată fi monitorizat în timpul procesului. De aceea HEIDENHAIN a dezvoltat sistemul de tastare robust și foarte precis TS 750. 

          

Mai multe informații despre TS 750 pentru mașini de rectificat găsiți aici