HEIDENHAIN la METAV

Comandă numerică TNC nouă și sisteme noi de tastare

iTNC 530 – care a fost prezentată prima oară la EMO acuma 10 ani – este astăzi larg răspândită în matriţerii ca și în producţia de serie. HEIDENHAIN a dezvoltat o nouă comandă numerică TNC care oferă utilizatorului posibilitatea ca pe lângă operaţiile de frezare să poată face și operaţii de strunjire.

TNC 640 este prima comandă numerică de la HEIDENHAIN care oferă opţiunea pentru operaţii de strunjire pe o mașină de frezat. Asta permite comenzi HEIDENHAIN să facă prelucrarea completă a diverselor piese. Ca și la celelalte comenzi TNC , operatorul știe că nu va trebui să înveţe din nou. Cu noua TNC 640 el trebuie doar să construiască pe cunoștiinţele pe care le are deja. El introduce pașii de programare pentru operaţiile de strunjire în limbaj conversaţional, ca și la frezare. Funcţiile de strunjire sunt costruite pe know-how-ul existent. Numeroase cicluri care au dovedit că sunt performate în practică, la comenzile numerice HEIDENHAIN pentru strunguri ) sunt acuma disponibile la noua TNC 640. Astfel operatorul poate opera cu funcţiile de strunjire testate practic. Nouă la TNC 640 este și interfaţa de operare optimizată, care permite operatorului o vedere de ansamblu mai bună la programare, prezintă funcţiile mai bine și afișează informaţiile de stare mult mai clar. La TNC 640 apare și un design nou al comenzii. În viitor și comenzile pentru strunjire MANUALplus respective CNC PILOT se vor executa cu carcase moderne de inox. Suprafaţa tastaturii și rama ecranului sunt astfel pregătite de HEIDENHAIN încât amprentele nu au nicio șansă să se imprime iar curăţarea suprafeţelor este foarte facilă. Noul ecran color plat de 19 inci este standard la TNC 640 și opţional la iTNC 530.

Noile TS 640 și TT 460 sunt primele Sisteme de tastare care permit operatorului să transmită semnalul ori prin infraroșu ori prin semnal radio – fără a schimba aparatul. Utilizatorul are la dispoziţie posibilitatea de a putea transmite semnal de la o distanţă mare (unde radio) sau să transmită rapid semnalul (infraroșu).