Noua roată de mână cu telecomandă HR 550 FS

Cu cât maşina este mai mare, cu atât este mai de folos noua roată de mână cu telecomandă HR 550 FS, pentru că operatorul se poate poziţiona foarte aproape de zona de lucru şi astfel are tot timpul sub observaţie procesul de prelucrare. Denumirea de FS ( Functional Safety – Siguranţă funcţională ) înseamnă că roata de mână corespunde cerinţelor de securitate în vigoare. Pe HR 550 FS se găsesc şi celelalte elemente de siguranţă, cu mar fi oprirea de urgenţă şi tasta de acceptare, ca şi butoanele pentru comandarea axelor ( intr-o culoare specială ) şi afisajul cu 6 rânduri, care prezintă starea maşinii, informaţii generale şi puterea câmpului de emisie. Dacă operatorul iese cu roata din zona de acţiune a emisiei telecomenzii, roata semnalizează suplimentar printr-o vibraţie de alarmă.

Pentru adaptarea la specificul maşinii, roata dispune de 5 taste soft. Ecranul afişează funcţiile care pot fi schimbate pentru fiecare etapă de lucru. În afară de acestea , producătorul maşinii unelte, poate să ataşeze, celor 6 taste luminate cu leduri, functi speciale. La varianta de poziţionare cu raster mecanic, rasterul se poate regla.

Pentru ce o roată de mână ? Roata de mână nu trebuie sâ lipsească de la nicio maşină cu CNC. Pentru centrare, axele maşinii se pot deplasa manual sau pas cu pas cu ajutorul roţii sal cu tastele de deplasarea ale axelor. Pentru tastare sal pentru stabilirea punctului de nul, roata de mână este de neînlocuit.