Interfețe pentru encodere HEIDENHAIN

Interfețele ca și tranziții între encodere și electronica care succede asigură un schimb de informații sigur.

HEIDENHAIN oferă encodere cu interfețe pentru multe electronici succesive utilizate. Care inerfață se poate utiliza în fiecare caz depinde printre altele de metoda de măsurare după care operează encoderul.

Semnale incrementale

Semnale sinusoidale1 VvvEncoderele HEIDENHAIN cu interfață 1Vvv asigură semnale în tensiune care sunt interpolate la un nivel înalt.
11μAvvEncoderele HEIDENHAIN cu interfață 11µAvv asigură semnale în curent. Sunt destinate conectării la afișajele ND sau la modulele electronice EXE de formare a impulsurilor de la HEIDENHAIN.
Semnale dinți de fierăstrăuTTLEncoderele HEIDENHAIN cu interfață TTL conțin electronică, care digitalizează semnalele scanate cu sau fără interpolare.
HTL
HTLs
Encoderele HEIDENHAIN cu interfață HTL conțin electronică, care digitalizează semnalele scanate cu sau fără interpolare.

Valori de poziție

EnDatEnDat este o interfață digitală, bidirecțională pentru encodere. Este aptă să transmită atât valori de poziție cât și să transmită informații salvate în encoder sau să actualizeze și să salveze informații noi în și din encoder . Datorită metodei de transmisie seriale sunt ecesare doar 4 linii de semnal.
Siemens
Fanuc
Mitsubishi
Yaskawa
Panasonic
Interfețe seriale specifice firmelor
PROFIBUS-DP

PROFIBUS este un fieldbus deschis conform normei EN 50 170, nespecific nici unui producător. Conectarea senzorilor prin sistemul de fieldbus minimizează costurile cu cablarea și reduce numărul legăturilor dintre encoder și electronica ubsecventă.

PROFINET IO

PROFINET IO este un ethernet standard industrial deschis, pentru comunicații industriale. El construiește pe modelul verificat de funcționare al PROFIBUS-DP, dar folosește tehnologia ethernet rapidă ca mediu fizic de transmitere și este de aceea perfect pentru transmiterea de date I/O. Oferă posibilitatea transmiterii în același timp a datelor solicitate, a parametrilor și funcțiilor IT.

SSIValoarea absolută a poziției este transmisă prin linile de date (DATA), începând cu „most significant bit“ (MSB ), în sincron cu un tact (CLOCK) dat de comanda numerică. Lungimea cuvintelor din date este de 113 biți pentru encoder singelturn și de 25 biți pentru encoder multiturn conform standardelor SSI. Suplimentar la valorile absolute de poziție pot fi transmise și semnale incrementale.