Length Measurement

Traductoarele liniare capsulate sunt protejate împotriva prafului, şpanului şi a lichidului de aşchiere şi sunt ideale pentru utilizarea pe maşini unelte.

Traductoarele liniare deschise lucreză fără contact mecanic între capul de citire şi banda de măsurare. Aplicaţiile specifice ale acestor traductoare sunt maşinile de măsurat, comparatoare şi alte dispozitive de precizie din metrologia liniară, ca şi echipamente de producţie şi măsurare, de exemplu în industria semiconductoarelor.

La traductoarele incrementale, poziţia curentă este determinată prin numărarea paşilor de măsurare de la un punct de referinţă, sau prin divizarea şi numărarea perioadelor de semnal. Pentru determinarea punctului de referinţă traductoarele incrementale de la HEIDENHAIN conţin mărci de referinţă, peste care trebuie să se treacă după pornire. Deosebit de uşor şi de repede se face acest lucru cu ajutorul mărcilor de referinţă codate la distanţă.

Traductoarele liniare absolute dau poziţia actuală, fără să necesite deplasarea în căutarea unei mărci de referinţă. Traductorul transmite valoarea absolută printr-o interfaţă EnDat sau printr-o altă interfaţă serială.