Encodere unghiulare capsulate, cu cuplaj separat pe ax

Traductoarele unghiulare cu ax plin ROD se folosesc acolo unde este nevoie de turaţii mari ale axului sal unde este nevoie de toleranţe mai mari de montaj. Cuplajul pe ax permite montajul cu toleranţă axială de până la ± 1 mm.

Encodere unghiulare capsulate, ax găurit și cuplaj integrat pe stator

Datorită construcţiei și montajului culajului de pe stator, el trebuie să absoarbă doar momentul de torsiune datorat frecărilor din rulmenţi din timpul accelerării unghiulare a axului de antrenare. RON, RPN, și RCN asigură de aceea performanţe  dinamice excelente.

Datorită cuplajului pe stator integrat, precizia dată a sistemului conţine și abaterile cuplajului între axe.

Alte avantaje:

  • Mărime compactă pentru spaţii mici de montare
  • Ax găurit cu diametru interior de până la 100 mm pentru trecerea cablurilor de alimentare
  • Montaj simplu

Encodere unghiulare modulare cu citire optică

Traductoarele unghiulare fără lăgăruire proprie (traductoare modulare) ERA și ERO sunt utilizate pentru integrarea în elemente de mașini sau în dispozitive. Ele se pretează la următoarele cerinţe:

  • Diametre mari ale diametrelor interioare (până la 10 m pentru varianta cu bandă)
  • Turaţii mari de până la 20000 rot/min
  • Nu este nevoie de moment de pornire suplimentar
  • Soluţie cu segment

Encodere unghiulare modulare cu citire magnetică

Encoderele modulare ERM de la HEIDENHAIN sunt formate dintr-un tambur cu gradație magnetică și un cap de citire cu senzor magnetorezistiv. Gradația realizată cu procedeul MAGNODUR și principiul de scanare magnetorezistiv fac ca aceste encodere să fie foarte tolerante la contaminare (murdărire).

Encodere unghiulare modulare

Encoderele unghiulare modulare de la HEIDENHAIN sunt o combinație, optim ajustată, între encodere unghiulare și rulmenți foarte preciși. Aceste encodere sunt caracterizate prin rezoluția foarte mare și prin cel mai înalt grad de repetabilitate. Momentul mic de start permite deplasări fine.