Echipamente de măsurare și testare

Encoderele HEIDENHAIN asigură toate informațiile necesare pentru punere în funcțiune, supraveghere și diagnoză. Aparatele de măsură PWM și cele de testare PWT sunt disponibile pentru analiza encoderelor. Aparatele de testare sunt aparate care permit controlul funcționării encoderului. PWT –urile au mai puține funcții în comparație cu PWM-urile, toleranțele de măsurare sunt mai mari și nu pot fi calibrate. Există două tipuri de diagnostic, în funcție de cum sunt dispozitivele conectate :

  • Diagnoza encoderului : Encoderul este legat direct la aparatul de verificare respectiv de testare. Aceasta face posibilă o analiză comprehensivă a a funcțiilor encoderului.
  • Diagnoză în buclă închisă : Aparatul PWM se conectează în interiorul buclei de control ( dacă este necesar cu cabluri adaptoare potrivite). Prin aceasta este posibilă o diagnoză în timp real a mașinii repectiv a sistemului. Funcțiile depind de interfețe.

PWM 21
Aparatul de măsurare a unghiului dintre faze PWM 21 servește, împreună cu softul de ajustare și verificare ATS inclus în livrare, la diagnoza și ajustarea encoderelor HEIDENHAIN.
PWT 101PWT 101 este un aparat de testare pentru verificarea funcțiilor și ajustarea encoderelor absolute și incrementale de la HEIDENHAIN.