Palpatoare SPECTO ST 1200 și ST 3000 de la HEIDENHAIN
Soluția pentru aparatură de verificare multipunct cu distanța între stați de doar 15 mm

Măsurarea multipunct capătă în producție tot mai multă importanță. Aplicații tipice sunt detectarea simultană a mai multor valori de măsurat sau combinația de măsurători singulare în timpul prelucrării.

Palpatoarele din seria SPECTO de la HEIDENHAIN asigură o distanță între posturile de măsurare mai mică de 15 mm. Astfel pot fi plasate într-un spațiu îngust mai multe palpatoare. Pentru a nu ocupa mult loc în dispozitiv cablurile pot avea ieșiri axiale sau radiale din palpatoare. Palpatoarele sunt de asemenea ideale pentru măsurători in-process datorită clasei de protecție IP67.

Precizia de +/- 1 µm este asigurată pe toată cursa de 12 mm (la ST 1200) sau de 30 mm (la ST 3000). Precizia ,,de vecinătate ´´ (descrie abaterea pe un domeniu de 200µm) este tipic mai mică decât 0,3 µm. De asemenea și repetabilitatea se raportează la aceleași valori mici. Aceste valori sunt posibile datorită și lagărului foarte precis cu bile, proiectate pentru să reziste la peste 60 de milioane de cicluri de măsurare.

HEIDENHAIN oferă o paletă largă de electronici de evaluare pentru procesarea valorilor măsurate cu dispozitivul multipunct:

  • ND 2100G GAGE-CHEK cu pțnă la 8 canale de măsurare care oferă posibilitatea de a afișa valorile măsurate și direct să le evalueze. Cu ajutorul cuprinsului hardului și a softului este posibilă salvarea proceselor și a reacțiilor și crearea unei funcționalități PLC pentru aplicație.
  • EIB 741 cu patru canale de măsurare este o unitate de evaluare ideală pentru aplicații unde este necesară o achiziție dinamică de date. Cu ea este posibilă o interogare de date la fiecare 20 µs.

Palpatoarele SPECTO de la HEIDENHAIN sunt de aceea soluția ideală pentru posturi de măsurare cu mai multe posturi. Combinația lor cu diversele electronici de evaluare permite o configurare perfectă a aplicației specificate.

Avantaje SPECTO

Grad de protecție ridicatpână la IP 67
Tijă ghidată cu lagăr cu bilecea mai mare precizie în bucla de măsurare
Dimensiuni compacte diametrul dispozitivului 13 mm

Avantaje electronica de evaluare

Construcție modularăpână la 250 de canale
Dinamică ridicată la fiecare 20 µs o înregistrare de date

Produse utilizate la această aplicație

SPECTO ST 1288 cu stecher 15 poli și ieșire axială a cablul383987-01
ND 2104G GAGE-CHEK cu 4 canale și alimentare la 220V665408-02
Electronică de evaluare EIB 741 cu memorie pentru valorile măsurate617574-04