MANUALplus 620 – Comanda numerică de conturare pentru strunguri cu comandă numerică și strunguri cu cicluri

MANUALplus își  dovedește   calităţile de ani de zile la utilizarea ei pe strunguri care lucrează cu cicluri, și se caracterizează în special prin operarea manuală confortabilă a mașinii.Programarea ciclurilor orientată către aplicaţii permite operatorului de la strung să programeze și să prelucreze rapid și efficient.

Cu introducerea MANUALplus 620 se extinde domeniul de aplicare a strungurilor CNC cu o broșă. În același timp HEIDENHAIN cu smart.Turn a făcut un pas înainte în direcţia operării mai ușoare a comenzii numerice. O introducere mai ușor de înţeles a programelor în formulare, iniţializare valori generale, opţiuni de selectare și suport grafic explicit asigură o operare rapidă și ușoară. Noua interfaţă smart.Turn este modelată pe interfaţa deja testată HEIDENHAIN DIN PLUS. Pentru că smart.Turn crează programme DIN PLUS. Prin aceasta toate informaţiile stau la dispoziţia atât a programatorului NC  cât și al operatorului în timpul derulării programului.

MANUALplus 620 este conceput pentru strung cu o broșă principală, o sânie (axa X și Z), axa C sau broșă poziţionabilă și sculă acţionată. Se folosește pe strunguri orizontale sau vertical cu suporţi simpli de scule sau cu cap revolver. Strungurile cu cicluri se folosesc, în general, pentru serii mici sau medii. Operatorul unei MANUALplus 620 profită de programele de cicluri care se învaţă rapid, cu care piesele pot fi prelucrate rapid și efficient. Când cresc cerinţele și apar piese cu un grad mai mare de complexitate, care trebuiesc prelucrate pe strung, atunci puteţi scrie programe NC  cu noul mod de programare smart.Turn. smart.Turn este modul de programare de bază pentru programarea NC a strungurilor CNC.

Şi acest mod nou de programare NC este ușor de învăţat, operatorul nu are treabă cu funcţii G și M sau cu crearea unui bloc de prelucrare. Smart:turn utilizează metoda de introducere, ușor de învăţat, a formularelor.