Linkuri

  Stații de programare pentru comenzi numerice HEIDENHAIN
  Programare și școlarizare pe PC

  De ce o stație de programare ?
  Oricine știe că se poate scrie ușor un program de prelucrare pentru o piesă direct la mașină, chiar și când mașina prelucrează o altă piesă. Este posibil ca datorită încărcării mașinii sau datorită fixărilor dese să nu fie posibilă programarea la mașină. Cu o stație de programare HEIDENHAIN aveți posibilitatea să programați ca la mașină, dar fără gălăgie și fără alți factori care vă pot distrage atenția.

  Întocmire programe
  Întocmirea programelor, testarea și optimizarea programelor smart.NC (doar la iTNC 530) , conversaționale sau a programelor DIN / ISO pe stația de programare scurtează substanțial timpii de staționare ai mașinii. Nu trebuie să vă modificați modul de gândire pentru apăsarea tastelor, deoarece stația de programare are aceiași tastatură ca a mașinii.

  Testarea programelor scrise extern
  Normal că puteți testa programe care au fost scrise pe un sistem CAD / CAM. Verificarea cu o grafică cu o rezoluție mare vă ajută să recunoașteți deteriorări ale suprafeței sau detalii ascunse chiar și pentru programe 3D complexe.

  Școlarizare la stația de programare
  Deoarece stațiile de programare se bazează pe același soft ca și comenzile numerice, sunt ideale pentru școlarizarea atât a începătorilor cât și a avansaților. Programarea și testarea programului se desfășoară exact ca la mașină. Acest lucru dă siguranță persoanei școlarizate pentru operarea ulterioară la mașină. Chiar și pentru școlarizarea pentru programare în școli este ideală, pentru că comenzile numerice HEIDENHAIN se pot programa cu smarT.NC (doar iTNC 530), în limbaj conversațional sau în DIN / ISO.

  Ce poate face stația de programare ?
  Modurile de programare vă pun la dispoziție aceleași funcții ca la mașină. De aceea scrieți programe

  • cu smarT.NC (doar iTNC 530), în limbaj conversațional sau în DIN / ISO,
  • cu suport grafic pentru rularea și testarea programului,
  • cu toate funcțiile testate ca de ex. Programarea liberă a conturului FK.

  Pe stația de programare lucrați cu softul original al comenzii numerice. Astfel sunt evitate problemele de compatibilitate. Programele sunt rulate pe orice mașină dotată cu comanda numerică corespunzătoare. O cerință de îndeplinit, pentru ca acest lucru să funcționeze este ca softul stației să fie adaptat cu cel al mașinii.

  Un avantaj special:
  Toate opțiunile soft care nu sunt gratuite la comanda numerică și – la iTNC 530 - funcțiile FCL sunt gratuite la stația de programare. Astfel utilizatorii versiunii cu licență sau a versiunii demo gratuite a stației de programare pot să testeze funcțiile și mai apoi să decidă, dacă merită făcut un upgrade la mașină.