TNC 128 – Comanda numerică compactă pentru mașini de frezat și bohrwerkuri

TNC 128 este o comandă numerică multifuncțională cu trei axe comandate și cu șpindel comandat. Opțional se mai poate comanda încă o axă. Datorită conceptului simplu de operare și a performanțelor comanda este foarte potrivită pentru utilizarea la freze universale și bohrwerkuri pentru

  • producția de unicate și serie mică
  • construcții generale de mașini
  • Ateliere de prototipuri și de testare
  • Departamente de reparații
  • Ateliere școală

Programare ușor de făcut în atelier
Programarea orientată spre atelier este o caracteristică importantă a TNC 128, deoarece rădăcinile comenzilor TNC se regăsesc în ateliere.

În ani care au trecut procesele de prelucrare au devenit mai complexe și mașinile mai performante. Cu toate că dezvoltarea comenzilor TNC a contimuat conceptul de operare de bază a rămas aproape neschimbat.

Și la TNC 128 se regăsesc bazele conceptului de operare verificat în practică pentru o programare prietenoasă, deoarece TNC 128 vă ajută la întocmirea programului cu imagini de ajutor, dialoguri practice și cicluri pentru prelucrare și pentru transformarea coordonatelor.

Operare simplă
Pentru prelucrări simple - de ex. frezarea plană a suprafețelor - nu este nevoie să scrieți vreun program la TNC 128. Deplasarea manuală se poate face foarte ușor - cu tastele cu săgeți sau cu mai multă finețe cu roata de mână electronică.

Execuția externă a programelor
La fel de bine programele pentru TNC 128 se pot executa extern. Cu ajutorul interfeței Fast-Ethernet se poate face transferul, chiar și al programelor lungi, în cel mai scurt timp